Prosty sposób na szakszukę.
2 ŚWIEŻE POMIDORY
ZĄBEK CZOSNKU
1 MAŁA CEBULA (OPCJONALNIE)
2 JAJKA
1 ŁYŻKA OLIWY
SÓL I PIEPRZ
DO PODANIA: PIETRUSZKA, BAZYLIA LUB SZCZYPIOREK ORAZ PIECZYWO
- DROBNO POSIEKANĄ CEBULĘ ORAZ CZOSNEK WRZUCIĆ NA PATELNIE Z ROZGRZANĄ OLIWĄ, POCZEKAJ DO ZESZKLENIA SKŁADNIKÓW
- DODAJ POMIDORY POKROJONE W OKOŁO 1CM KOSTKĘ I SMAŻ PRZEZ OKOŁO 3 MINUTY, AŻ POMIDORY STANĄ SIĘ BARDZIEJ MIĘKKIE
- ZRÓB 2 WGŁĘBIENIA I WBIĆ DO NICH JAJKA. SMAŻYĆ POD PRZYKRYWKĄ DO MOMENTU ŚCIĘCIA SIĘ BIAŁEK
POSYP PIEPRZEM, SOLĄ I WYBRANYM ZIELONYM DODATKIEM. PODAWAJ Z PIECZYWEM
Poziom: łatwy
Czas całkowity: 15 minut
Ilość porcji: 2