Domowa szakszuka

Prosty sposób na szakszukę.

2 ŚWIEŻE POMIDORY

ZĄBEK CZOSNKU

1 MAŁA CEBULA (OPCJONALNIE)

2 JAJKA

1 ŁYŻKA OLIWY

SÓL I PIEPRZ

DO PODANIA: PIETRUSZKA, BAZYLIA LUB SZCZYPIOREK ORAZ PIECZYWO

  1. DROBNO POSIEKANĄ CEBULĘ ORAZ CZOSNEK WRZUCIĆ NA PATELNIE Z ROZGRZANĄ OLIWĄ, POCZEKAJ DO ZESZKLENIA SKŁADNIKÓW
  2. DODAJ POMIDORY POKROJONE W OKOŁO 1CM KOSTKĘ I SMAŻ PRZEZ OKOŁO 3 MINUTY, AŻ POMIDORY STANĄ SIĘ BARDZIEJ MIĘKKIE
  3. ZRÓB 2 WGŁĘBIENIA I WBIĆ DO NICH JAJKA. SMAŻYĆ POD PRZYKRYWKĄ DO MOMENTU ŚCIĘCIA SIĘ BIAŁEK

POSYP PIEPRZEM, SOLĄ I WYBRANYM ZIELONYM DODATKIEM. PODAWAJ Z PIECZYWEM

Poziom: łatwy   

Czas całkowity: 15 minut   

Ilość porcji: 2

Shopping cart0
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping