Sałatka z brokułem i serem feta

Składniki:

Sos czosnkowy:

  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki jogurtu typu greckiego
  • Pieprz

Przygotowanie:

  1. Brokuł podziel na różyczki i umieść w garnku z gotującą wodą. Brokuły gotuj przez 7 minut. Po ugotowaniu odcedź brokuły i przepłucz zimną wodą.
  2. Słonecznik upraż na patelni bez dodatku tłuszczu i pozostaw do ostudzenia.
  3. W małej miseczce wymieszaj majonez, jogurt oraz mleko. Następnie dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i przypraw pieprzem. Składniki wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  4. Brokuły, słonecznik i ser feta zalej przygotowanym sosem i delikatnie wymieszaj.
Polecamy
Shopping cart
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping