Roladki z ciasta francuskiego z łososiem

Składniki (na 6 porcji):

  • 4-5 łyżek majonezu
  • 100 g łososia wędzonego
  • 40 g sezamu Ecotrendy
  • 300 g ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek jogurtu greckiego
  • 2 łyżki koperku
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto francuskie wyjmij z lodówki na pół godziny i rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C. Następnie lekko rozwałkuj ciasto, na  ciasta połóż plastry wędzonego łososia. Przypraw pieprzem
  2. Następnie zwiń roladę w taki sposób, żeby zostało na końcu trochę ciasta. Posmaruj tę końcówkę rozkłóconym jajkiem, zwiń i sklej roladę.
  3. Zwiniętą roladę posmaruj ponownie jajkiem przy pomocy pędzelka i posyp ziarnami sezamu, a następnie pokrój na roladki.
  4. Wyłóż roladki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz przez ok. 20 minut.
  5. Podczas pieczenia przygotuj sos czosnkowy – wymieszaj jogurt, majonez, koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą i pieprzem.
Polecamy
Shopping cart0
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping