Zestaw upominkowy
Cytryna w syropie z imbirem
to doskonała propozycja dla miłośników herbaty. Delikatny, kwaśnawy smak cytryny w zestawieniu ze słodkim syropem oraz smakiem imbiru tworzy idealne trio. Syrop z cytrynami najlepiej dodać do ciepłej herbaty, w ilości odpowiadającej indywidualnym preferencjom. Latem natomiast można dodawać go do lemoniady i lodowych deserów.
Cytryna to dobre źródło beta-karotenu, witamin z grupy B, E, potasu, magnezu, sodu i żelaza. Pobudza wydzielanie enzymów trawiennych i procesy trawienne, przyśpieszając samooczyszczanie organizmu.
Cytryny w syropie z imbirem wpływają na poprawę ukrwienia i lepsze dotlenienie komórek, przez co pozytywnie stymulują układ odpornościowy.
Cytryna w syropie z płatkami róż
to doskonała propozycja dla miłośników herbaty. Syrop z cytrynami najlepiej dodać do ciepłej herbaty, w ilości odpowiadającej indywidualnym preferencjom. Latem natomiast można dodawać go do lemoniady i lodowych deserów.
Cytryna w syropie z kwiatem czarnego bzu.
Pobudza wydzielanie enzymów trawiennych i procesy trawienne, przyśpieszając samooczyszczanie organizmu jest to również dobre źródło beta-karotenu, witamin z grupy B, E, potasu, magnezu, sodu i żelaza.
Maliny w syropie
Te wyjątkowe owoce będą sprzymierzeńcem w walce z przeziębieniem i grypą, a także sprawdzą się jako środek wspomagający odchudzanie.
Maliny wzmacniają organizm, ponieważ w składzie mają żelazo i miedź pozytywnie wpływające na stan krwi. Nic więc dziwnego, że syrop z malin zaleca się wykorzystywać w przypadku przeziębienia i grypy, jako naturalne remedium.
Maliny w syropie będą doskonałym dodatkiem do do ciepłej herbaty, jak również jako dodatek do pysznego śniadania, jogurtu a także wypieków. Latem natomiast można dodawać je do lodowych deserów.
Konfitura malinowa z rumem
Maliny to jedne z naszych najbardziej ulubionych owoców. Te wyjątkowe owoce będą sprzymierzeńcem w walce z przeziębieniem i grypą, a także sprawdzą się jako środek wspomagający odchudzanie. Konfitura z malin to idealny dodatek do pysznego śniadania, a także wypieków.
Jagody w syropie z żubrówką
Jagody w syropie z żubrówką to idealna baza do użycia w koktajlach, lemoniadach, czy jako dodatek do herbaty. Latem natomiast można dodawać je do lodowych deserów.
Herbata czerwona Kolory Słońca
Herbata czerwona Pu-erh uprawia się w Chinach. W przeciwieństwie do herbaty czarnej jest poddawana procesowi fermentacji. Cechuje ją aromatyczny, gorzki smak i wyraźny, ziemno-korzenny aromat. Produkcja herbaty Pu-erh składa się z kilku etapów. Pierwszym z nich jest rozłożenie wilgotnych liści na słońcu. Podczas ich więdnięcia są osuszane oraz obracane. Następnie suche liście rozkłada się w specjalnym fermentacyjnym pomieszczeniu, gdzie są przykrywane i przechowywane przez kilka dni. Podczas leżakowania muszą mieć zapewnioną odpowiednią temperaturę a także podwyższoną wilgotność. Po zakończonej fermentacji herbatę przekłada się do form i przechowuje w celu polepszenia walorów smakowych. Im herbata jest starsza, tym lepszy aromat ją wyróżnia. Herbaty Pu-erh można podzielić na dwie grupy:
Pu-erh Shu – wytwarzane z listków poddawanych tlenowej obróbce;
Pu-erh Sheng – wytwarzane z liści surowych.
Choinka z czekolady gorzkiej z malinami i jeżynami
Wartości odżywcze w 100g produktu. Wartość energetyczna 2202,7kJ/ 526,5kcal, Tłuszcz 36,8g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 21,9g, Węglowodany 31,5g, w tym cukry 24,6g, Błonnik 15,2g, Białko 8,8g, Sól 0,02g
Masa netto minimum: 70 g
Sprawdź nasz inne propozycje zestawów upominkowych.
Odwiedź nas również na Facebooku.