Wyświetlanie 1–12 z 29 wyników

W czasach dbałości o jakość, świeżość i naturalność produktów, szczególnie w kwestii jedzenia, producenci wychodzą naprzeciw wymaganiom klientów oferując produkty w jak największym stopniu spełniające ich oczekiwania. Jednym z nich są mieszanki chlebowe – przeznaczone dla osób, które wyjątkową cenią sobie zapach, kruchość i strukturę świeżo upieczonego chleba, ale jednocześnie chcą oszczędzić na czasie koniecznym do jego przygotowania.

Domowy chleb nawet dla zapracowanych 

Wiele osób lubujących się w smaku domowego pieczywa, musi odmawiać sobie przyjemności jego spożywania ze względu na brak umiejętności wypieku smacznego chleba i często łączącej się z tym kwestią braku czasu na jej kształcenie. Mieszanki chlebowe to doskonałe rozwiązanie tego problemu. Wystarczy posiadać w domu piekarnik, bądź automat do wypieku chleba i ta początkowo tak skomplikowana czynność staje się dziecinnie prosta.

Szeroka gama wyboru 

Szczególnie istotną kwestią jest indywidualne podejście do potrzeb klienta. Zarówno jego preferencji smakowych, czy też przeciwskazań zdrowotnych w diecie. Lista oferowanych produktów jest długa, aby każdy mógł znaleźć produkt idealny dla siebie.

  • chleb słonecznikowy 

Chleb słonecznikowy to rodzaj pieczywa, w którym lubują się osoby, które chcą w jakiś sposób przełamać jednorodność, która cechuje klasyczny chleb pszenny. Ziarna słonecznika, zapewniają temu rodzaju pieczywa nie tylko walorów smakowych i estetycznych, ale i odżywczych.

  • chleb graham 

Chleb graham ceniony jest szczególnie ze względu na swoją uniwersalność. Świetnie sprawdzi się jako pieczywo podawane na śniadanie, z serami, wędlinami, warzywami, ale też na słodko z konfiturą czy kremem czekoladowym. Jest zdecydowanie zdrowszą wersją pieczywa pszennego – zawiera mnóstwo błonnika, pozwoli więc na dłużej utrzymać uczucie sytości, a co za tym idzie szczupłą sylwetkę. Warto zaznaczyć, że obfituje przy tym w witaminy.

  • chleb adriatycki 

Pieczywo adriatyckie wyróżnia niebanalna receptura. Z jednej strony, nadający aromatu i charakterystycznego posmaku – kminek, a z drugiej, wspomagające procesy trawienne – siemię lniane. Jedno i drugie razem, sprawia że chleb ten będzie idealnie nadawać się jako baza do kanapek z wysokiej jakości wędliną, czy też dodatek do zup.

  • chleb dyniowy 

Chleb dyniowy wyróżnia się ze względu na swój nieco pomarańczowy odcień, oraz delikatnie słodkawy smak. Ma wspaniałe właściwości zdrowotne, obecne w nim pestki dyni obfitują w witaminę E. Świetnie sprawdzi się jako przekąska, szczególnie w okresie jesiennym.

  • chleb myśliwski 

Chleb myśliwski kojarzy się wszystkim głównie z bardzo intensywnym aromatem. Jest on skutkiem obecności w składzie owoców jałowca, które świetnie skomponują się z daniami mięsnymi – chociażby grillowanym mięsem, czy pieczoną nad ogniskiem kiełbaską.

  • chleb powszedni 

Chleb powszedni wyróżnia najbardziej podstawowa receptura. Daje możliwość eksperymentowania, czy to z dodatkami spożywanymi wraz z pieczywem, czy też tymi dorzuconymi do mieszanki.

  • chleb ziarnisty 

Chleb ziarnisty idealnie sprawdzi się wśród osób, które chcą zadbać o swoje zdrowie. Obfituje w przeróżnej maści nasiona, między innymi sezamu słonecznika, ale też płatki owsiane – źródło błonnika pokarmowego i witamin.

  • chleb pszenny 

Chleb pszenny z pewnością urzeknie osoby, które uwielbiają zajada

się bułkami pszennymi na śniadanie, czy kolacje. Z dodatkiem świeżych warzyw, czy odrobiny sera, z pewnością urzeknie niejednego smakosza.

  • chleb żytni 

Chleb żytni ma bogatszy kolor i smak niż jego poprzednik. Jest też jednak bardziej sycący, ze względu na większą gęstość.

  • chleb orkiszowy 

Chleb orkiszowy również jest rodzajem pieczywa zawierającego zdrowotne właściwości. Jego obfitość w białko i witaminy powinni szczególnie docenić cierpiący na dolegliwości skórne i zaburzenia przemiany wapnia.

  • chleb litewski 

Chleb litewski to pożywny rodzaj pieczywa. Długo zachowuje świeżość, zawiera kminek nadający mu aromatu i głębi smaku.

  • chleb z czarnuszką 

Chleb z czarnuszką znany jest przede wszystkim ze swoich leczniczych właściwości. Czarnuszka słynie z tego, iż  reguluje trawienie, a oprócz tego ma działanie bakteriobójcze, przeciwbólowe i rozkurczające.

  • chleb żytni ziarnisty 

Chleb żytni ziarnisty obfituje w mieszankę ziaren lnu, słonecznika, oraz płatków. Spożycie go na śniadanie to bardzo korzystna dla każdego „witaminowa bomba”.

  • chleb żytni słonecznikowy 

Chleb żytni słonecznikowy będzie idealny dla miłośników słonecznika, którzy oczekują od pieczywa także zapewnienia sytości większej niż w przypadku chleba pszennego.

  • chleb żytni razowy 

Chleb żytni razowy wyróżnia bardzo korzystna faktura: chrupiąca skórka i zbity środek.

  • chleb z mąk bezglutenowych 

Skierowany głównie do osób z nietolerancją glutenu.

Shopping cart
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping