Migdały 1 kg

33,47 

W ecotrendy.pl dbamy o to, by każdy produkt był naturalny i wyjątkowo smaczny. Nasza oferta obejmuje m.in. pyszne migdały o bogatych właściwościach odżywczych, które warto spożywać w codziennej diecie. Migdały zastosowanie nie tylko w kuchni jako dodatek, ale również mogą stanowić ważny element w diecie odchudzającej. Właściwości migdałów odnalazły się także w jadłospisie osób walczących z nadmiarem cholesterolu.

Masa netto: 1000 g

Na stanie

Migdały – wartości odżywcze:

w 100 g

Energia

2566 kJ/621 kcal

Tłuszcze

52 g

kwasy nasycone

4,74 g

Węglowodany

7,6 g

Białko

24,1 g

Błonnik

12,9 g

Sól

0,04 g

Właściwości

Regularne spożywanie migdałów to  duży krok w trosce o prawidłową pracę serca. Udowodnione jest, iż migdały działają korzystnie na nasze serce poprzez zmniejszenie ryzyka rozwoju różnych chorób. Składniki zawarte w migdałach przeciwdziałają odkładaniu się w organizmie złogów złego cholesterolu. Dodatkowo mają działanie zapobiegające powstawaniu zakrzepów i regulują ciśnienie tętnicze. Regularne spożycie migdałów  poprawia również stan zdrowia diabetyków, bowiem zmniejszają poziom odporności na insulinę. Niezwykle ważne jest spożywanie migdałów w trakcie ciąży, ponieważ jest znakomitym sposobem na walkę z dolegliwościami od strony układu pokarmowego np. pieczenie w przełyku. Dodatkowo migdały bogate są w kwas foliowy, który niezbędny jest do prawidłowego rozwoju płodu. Obecność kwasu foliowego wspomaga rozwój komórek oraz tkanek płodu, a także zapobiega wielu poważnym schorzeniom i wadom wrodzonym. Migdały to również produkt o działaniu antydepresyjnym, dlatego warto zjadać je, jeśli jesteśmy zmęczeni psychicznie, czy narażeni na stres.

Zastosowanie

Migdały można spożywać jako samodzielną przekąskę w postaci nieprzetworzonej, albo poddane obróbce.

Różnorodne właściwości migdałów są wykorzystywane w sałatkach, gdyż ziarna nie tylko wzbogacają posiłek w witaminy, minerały, ale również podkreślają smak potrawy swoim charakterystycznym smakiem. Tłuczone migdały można również zastosować jako zdrowszą wersję panierki do kotletów. Bogate właściwości migdałów mają swoje zastosowanie w zdrowych posiłkach i przekąskach, przykładowo mogą być idealnym dodatkiem do musli oraz do ciast i lodów, jak również do innych  deserów. Z migdałów produkowane są także sery, mleko oraz mąka dla osób wykluczających gluten w swojej diecie.

Migdały wykorzystywane są również w kosmetyce bo między innymi dzięki swoim właściwościom odżywiają włosy, skórę i paznokcie. Ponadto migdały są dodawane do kremów przeciwzmarszczkowych, ponieważ spowalniają działanie wolnych rodników. Poza tym zwiększają elastyczność skóry, dlatego nasiona migdałowca znajdziemy także w mleczkach i balsamach do ciała.

Składniki: migdały kalifornijskie

Produkt może zawierać : gluten, orzechy, sezam, produkty pochodne, dwutlenek siarki. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Shopping cart
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping