Herbata czarna Malinowa Polana
Herbata czarna Malinowa Polana to wyjątkowa mieszanka zawierająca w swoim składzie:
- herbatę czarną indyjską OP,
- owoce i liście maliny,
- aromat,
- jabłko suszone,
- płatki róży,
Herbatę należy parzyć w temperaturze około 80-90°C. Po zagotowaniu wody najlepiej jest więc odczekać około 5 minut. Parzenie powinno trwać dość krótko: od 2 do 3 minut. Jedna łyżeczka herbaty wystarczy na 200 ml wody.
Herbata czarna
Herbata czarna to najpopularniejszy rodzaj herbaty, który możemy spotkać w naszych domach. Wielu osobom kojarzy się ze smakiem dzieciństwa, kiedy mama lub babcia podawały ją podczas posiłków, szczególnie śniadań i kolacji, z dodatkiem miodu, cytryny lub samą. Zanim znajdzie się w naszych filiżankach, przechodzi przez proces produkcji składający się z czterech etapów: więdnięcia, skręcania, utleniania i suszenia. W wyniku tych działań napar z liści czarnej herbaty charakteryzuje się wyjątkowymi właściwościami.
Dzięki dużej zawartości flawonoidów hamuje rozwój bakterii w układzie pokarmowym i pobudza go do wydzielania soków trawiennych, co pomaga w trawieniu ciężkich posiłków, a także sprzyja utrzymaniu formy. Warto również wiedzieć, że zaparzone liście czarnej herbaty mają działanie prozdrowotne nie tylko wewnątrz, ale i na zewnątrz naszego ciała – okład z nich łagodzi oparzenia słoneczne, objawy trądziku, oraz zmniejsza opuchliznę wokół oczu.
Dlaczego warto pić herbatę?
- pozytywnie wpływa na pracę mózgu,
- działa ochronnie na nasze organy (nerki, wątroba, serce),
- reguluje poziom cukru we krwi,
- poprawia metabolizm a także ułatwia spalanie tłuszczu,
- działa pobudzająco,
- znakomicie sprawdza się w zwalczaniu przeziębień.
Przechowywanie: w szczelnym opakowaniu, w suchym i zaciemnionym miejscu.
Waga netto: 50 g
Zobacz także inne nasze produkty z kategorii: Herbaty