Syrop z pigwy
Syrop z pigwy to gotowana masa składająca się z soku z pigwy i cukru. Ma przyjemny bursztynowy kolor także bogaty smak. Żółte owoce pigwy to typowy produkt z bardzo wysoką zawartością witaminy C. Dlatego ten syrop świetnie sprawdzi się więc w okresie zwiększonej zachorowalności na grypę i przeziębienie.
Świetnie nadaje się do dodawania do różnych deserów, dań mięsnych, napojów i koktajli, a także będzie dobrym dodatkiem do naleśników czy racuchów.
Syrop z pigwy Spichlerz 330 ml
Właściwości pigwy
Do najczęściej spotykanych naturalnych sposobów korzystania z zdrowotnych działań pigwy możemy zaliczyć konfitury z pigwy, herbatki, napary, okłady, a także maceraty. Wykorzystuje się w nich zwłaszcza owoc pigwy, a czasami pestki z pigwy. Właściwości tych surowców są podobne, o czym piszemy poniżej.
Właściwości pigwy, o których warto najbardziej pamiętać, są następujące:
- Pobudza apetyt,
- Przeciwdziała wymiotom, biegunce i wzdęciom,
- Bogate źródło witamin i składników mineralnych,
- Wzmacnia odporność,
- Działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybicznie również bakteriostatycznie,
- Przeciwdziała anemii, niedokrwistości,
- Reguluje zaburzenia żołądkowo-jelitowe,
- Redukuje stany zapalne,
- Działa prewencyjnie w chorobach nowotworowych także układu krążenia,
- Wspomaga organizm przy leczeniu przeziębienia i grypy,
- Lekko przeczyszczające (nasiona).
W związku z powyższym, warto określić najlepsze zastosowania pigwy. Warto korzystać z niej w takich sytuacjach, jak:
- Brak apetytu,
- Zaburzenia trawienia,
- Wyczerpanie psychofizyczne,
- Spadek odporności organizmu,
- Anemia, niedokrwistość,
- Profilaktyka przeciwko infekcjom, a także nowotworom i chorobom układu krążenia,
- Przeziębienie i grypa.
Składniki:
- pigwa 50%,
- cukier,
- sok z cytryny
Wartości odżywcze na 100g produktu:
- Wartości energetyczne 958 kJ / 225 kcal
- tłuszcz – 0,05g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g),
- węglowodany 55,65g (w tym cukry 48,97 g),
- błonnik 0,94 g,
- białko – 0,2 g,
- sól – 0,01 g
– Nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów.
– Produkt pasteryzowany.
– Przechowywać w chłodnym również zacienionym miejscu, a po otwarciu w lodówce.
Produkt:100% naturalny.
Producent: MM SKOĆ Marek Skoć, 31-752 Kraków ul. Blokowa 2
Dlaczego warto wybrać produkty Spichlerz:
- nie zawierają sztucznych barwników
- są wykonane według własnej receptury
- nie zawierają konserwantów
- są w 100% naturalne
- mają starannie dobrane owoce
- mają prosty skład
Zobacz także inne nasze produkty z kategorii: Przetwory