Bruschetta z pomidorami

Bruschetta z pomidorami — przepis na łatwą i sycącą przekąskę.

Składniki:

  • 1 bagietka pełnoziarnista
  • 2 pomidory
  • 1-2 łyżki oleju lnianego
  • 2 ząbki czosnku
  • świeża lub suszona bazylia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój bagietkę i posyp bazylią
  2. Rozgrzej piekarnik do 180-200⁰C i podpiecz pokrojoną bagietkę przez około 5 minut. Pieczywo powinno być lekko zarumienione. Następnie wyjmij bagietkę i pozostaw do ostudzenia.
  3. Rozdrobnij czosnek praską i wymieszaj z olejem lnianym, a następnie posmaruj każdą kromkę odrobiną oleju.
  4. Pomidory pokrój w kawałki i dopraw solą i pieprzem. Następnie poukładaj na każdej kromce pokrojone pomidory.
Shopping cart0
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping