Pigwowiec w syropie
Pigwowiec w syropie. Owoce pigwowca są bogate w związki fenolowe, które determinują działanie przeciwbakteryjne.
Na 100 g owoców pigwowca przypada ok. 55-92 mg witaminy C. Taka ilość może pokryć dzienne zapotrzebowanie na tę witaminę.
Pigwowiec w syropie to doskonała propozycja dla miłośników herbaty. Owoce pigwowca będą sprzymierzeńcem w walce z przeziębieniem i grypą, a także nadadzą herbacie wyjątkowy smak.
Syrop najlepiej dodać do ciepłej herbaty, w ilości odpowiadającej indywidualnym preferencjom. Latem natomiast można dodawać go do lemoniady i lodowych deserów.
Waga produktu: 260 g
Składniki:
- pigwowiec: 40%,
- zalewa: woda 50%,
- cukier 50%
Wartości odżywcze na 100g produktu:
- Wartości energetyczne646kJ/152kcal
- Tłuszcz 0,23g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,13 g
- Węglowodany 37,3 g w tym cukry 33,2 g
- Błonnik 0,9 g,
- Białko 0,35 g,
- Sól 0,0062 g
– Nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów.
– Produkt pasteryzowany.
– Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, a po otwarciu w lodówce.
Produkt:100% naturalny.
Producent: MM SKOĆ Marek Skoć, 31-752 Kraków ul. Blokowa 2
Dlaczego warto wybrać produkty Spichlerz:
- nie zawierają sztucznych barwników
- są wykonane według własnej receptury
- nie zawierają konserwantów
- są w 100% naturalne
- mają starannie dobrane owoce
- mają prosty skład
Zobacz także inne nasze produkty z kategorii: Przetwory