Zestaw mieszanek: chleb graham, ziarnisty, żytni razowy

21,47 

W ecotrendy.pl dbamy o to, by każdy produkt był naturalny i wyjątkowo smaczny. Nasza oferta obejmuje m.in. różnorodne mieszanki piekarnicze, dzięki którym upieczesz pyszny i pachnący chleb w swojej kuchni.

Zestaw mieszanek do wypieku chleba graham, ziarnistego oraz żytniego razowego. Produkt nie zawiera aromatów, barwników, konserwantów oraz substancji spulchniających. Z opakowania 0,5 kg mieszanki upieczesz chleb o masie około 0,8 kg.

Pozostało tylko: 4

Zestaw mieszanek: chleb graham, ziarnisty, żytni razowy

Zestaw mieszanek: chleb graham, ziarnisty, żytni razowy – sposób pieczenia: Chleb możesz piec zarówno w piekarniku, jak i w maszynie do pieczenia chleba. Z opakowania mieszanki upieczesz chleb o masie około 0,8 kg.

Zapach świeżego chleba o poranku – to najlepszy aromat jaki można sobie wyobrazić. Niestety składy sklepowych wypieków dają dużo do życzenia. A jeśli już znajdziemy chleb z prawdziwym składem jego cena zazwyczaj bywa zaporowa. Dlatego my wybieramy przygotowanie własnego chleba i Ty też musisz spróbować! Wyrób domowego chleba jest prostszy niż Ci się wydaje, a to właśnie dzięki gotowym mieszanką.

Kupując mieszankę do pieczenia chleba ułatwisz sobie życie. Nie musisz myśleć o tym jakich składników użyć, ponieważ większość mieszanek wymaga tylko dolania wody i dodania drożdży, a jeżeli jesteś ambitny możesz poeksperymentować również z zakwasami piekarniczymi.

Czy chcesz podać chrupiący i świeży chleb? Idealne trafiłeś. Z odpowiednią mieszanką zrobisz to szybko i łatwo. Załóż fartuch – i do dzieła, zobacz jakie to proste!

Zestaw mieszanek do wypieku chleba.

Skład zestawu:

Masa netto: 500 g

Wartość odżywcza w 100g:

  • wartość energetyczna – 1384/331 (kJ/kcal)
  • tłuszcze – 1,72 g
  • kwasy nasycone – 0,48 g
  • Węglowodany – 63 g
  • w tym cukry – 2 g
  • Białko – 11 g
  • Sól** –  0,77 g

Skład mieszanki: mąka pszenna 1850, mąka pszenna 750, sól, suchy kwas.

Masa netto: 500 g

Wartość odżywcza w 100g:

  • wartość energetyczna – 1469/351 (kJ/kcal)
  • tłuszcze – 4,04 g
  • kwasy nasycone – 0,68 g
  • Węglowodany – 66 g
  • w tym cukry – 3 g
  • Białko – 10 g
  • Sól** –  0,82 g

Skład mieszanki: mąka żytnia (typ 720), mąka pszenna (typ 750), płatki jęczmienne, płatki żytnie, płatki pszenne, siemię lniane, sezam, słonecznik, sól, suchy zakwas.

Masa netto: 1 kg – 2 opakowania (770 g + 230 g)

Wartość odżywcza w 100g:

  • wartość energetyczna – 1346/321 (kJ/kcal)
  • tłuszcze – 1,51 g
  • kwasy nasycone – 0,43 g
  • Węglowodany – 62 g
  • w tym cukry – 5,18 g
  • Białko – 8,53 g
  • Sól** – 0,93 g

Skład mieszanki: mąka żytnia razowa (typ 2000), mąka żytnia (typ 720), sól, suchy zakwas.

Informacja o alergenach:

Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż. Produkt może zawierać: orzechy, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, migdały, produkty pochodne.

Przechowywanie:

Produkt należy przechowywać w suchym, ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Wyprodukowano dla: Ecotrendy Sp. z o.o., 22-100 Chełm, ul. Wojsławicka 7J.

W jaki sposób upiec chleb? Przeczytaj jakie to proste:

  1. Wsyp opakowanie mieszanki do wypieku (500g) do miski i wlej 300 ml wody w temp. pokojowej. Do wody dodaj wcześniej 15g świeżych drożdży lub 6g drożdży instant. Rozpuść je w wodzie mieszając a następnie odstaw na kilka minut przed dodaniem do mieszanki.
  2. Całość wymieszaj za pomocą miksera na wolnych obrotach do połączenia się składników. Następnie zwiększ obroty, by uzyskać jednolitą konsystencję ciasta. Możesz równie dobrze wymieszać i wyrobić ciasto ręcznie. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.
  3. Po tym czasie wyjmij ciasto z miski, uformuj pożądany kształt i włóż do formy posmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie przykryj i pozostaw do wyrastania w ciepłym miejscu na 60 minut.
  4. Rozgrzej piekarnik do temperatury 210⁰ C następnie piecz przygotowany chleb przez 50 minut. Aby zapewnić odpowiednią wilgotność podczas pieczenia należy wstawić do piekarnika naczynie żaroodporne z gorącą wodą.
  5. W celu uzyskania apetycznej skórki z charakterystycznym połyskiem można na ok. 10 min przed wyjęciem chleba posmarować go białkiem jaja kurzego. Ale i bez tego skórka będzie brązowa i chrupiąca.
  6. Po wyjęciu z piekarnika wyjmij chleb z formy następnie połóż go odwracając wierzchnią (chrupiącą) warstwą do dołu na drewnianej desce do krojenia aż do wystygnięcia. Taki sposób studzenia chleba powoduje, że zachowamy chrupiącą skórkę.

W przypadku wypieku w automacie stosujemy 5g drożdży świeżych lub 2g drożdży instant, które są dozowane wraz z letnią wodą 300 ml oraz mieszanką. Ustawiamy program podstawowy (3 godziny).

Zobacz także inne nasze produkty z kategorii: Mieszanki chlebowe 

Odwiedź nas na Facebooku.

Smacznego!

Shopping cart0
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping