Zestaw Upominkowy Świąteczny

42,90 

Wszyscy lubimy obdarowywać i być obdarowywani! Dlatego przychodzimy do Państwa z pomocną dłonią na której mamy zestaw upominkowy na każdą okazję! W przygotowanym przez nas zestawie upominkowym znajdziecie Państwo: Herbata Zielona Paryskie Śniadanie, Cytryna w syropie z imbirem oraz Miód lipowy.

Brak w magazynie

Zestaw Upominkowy Świąteczny

Wszyscy lubimy obdarowywać i być obdarowywani! Dlatego przychodzimy do Państwa z pomocną dłonią na której mamy zestaw upominkowy na każdą okazję! W przygotowanym przez nas zestawie upominkowym znajdziecie Państwo: Herbata Zielona Paryskie Śniadanie, Cytryna w syropie z imbirem oraz Miód lipowy.

Herbata zielona Paryskie Śniadanie to wyjątkowa mieszanka zawierająca w swoim składzie:
  • herbatę Sencha,
  • aloes,
  • pączki róży,
  • aromat,
Herbatę należy parzyć w temperaturze około 70-80C. Po zagotowaniu wody najlepiej jest więc odczekać około 5 minut. Parzenie powinno trwać dość krótko: od 2 do 3 minut. Jedna łyżeczka herbaty wystarczy na 200 ml wody.
Zielona herbata przebyła długą i fascynująca drogę, zanim znalazła się na europejskich stołach. Jej dobroczynny wpływ na nastrój oraz samopoczucie jako pierwsi odkryli Chińczycy. Dziś napar ze słabo sfermentowanych listków piją ludzie na całym świecie. Doceniają nie tylko walory smakowe, ale również wspaniałe prozdrowotne właściwości zielonej herbaty. Zielona herbata powstaje z listków poddanych minimalnemu procesowi utlenienia. Dzięki temu zawiera o wiele więcej składników mineralnych niż choćby herbata czarna.

Cytryna w syropie z imbirem to doskonała propozycja dla miłośników herbaty. Delikatny, kwaśnawy smak cytryny w zestawieniu ze słodkim syropem oraz smakiem imbiru tworzy idealne trio. Syrop z cytrynami najlepiej dodać do ciepłej herbaty, w ilości odpowiadającej indywidualnym preferencjom. Latem natomiast można dodawać go do lemoniady i lodowych deserów.

Cytryna to dobre źródło beta-karotenu, witamin z grupy B, E, potasu, magnezu, sodu i żelaza. Pobudza wydzielanie enzymów trawiennych i procesy trawienne, przyśpieszając samooczyszczanie organizmu.

Cytryny w syropie z imbirem wpływają na poprawę ukrwienia i lepsze dotlenienie komórek, przez co pozytywnie stymulują układ odpornościowy.

Miód lipowy pozyskiwany jest z nektaru pochodzącego z lipy szerokolistnej i drobnolistnej na przełomie czerwca i lipca w czasie kwitnienia. Uważany jest obecnie za najcenniejszy z miodów nektarowych. Miód lipowy ma kolor złocisty, ale może mieć również barwę delikatnie zieloną. Charakteryzuje go delikatnie ostry smak, natomiast po krystalizacji często bywa nieco gorzki. W wyniku procesu krystalizacji przyjmuje on drobnoziarnistą postać.

Delikatny smak miodu sprawia, że bardzo chętnie jedzą go także dzieci.

Sprawdź nasz inne propozycje zestawów upominkowych.

Odwiedź nas również na Facebooku.

Shopping cart0
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping