Wyświetlanie jednego wyniku

Mąka kokosowa 

Ten rodzaj mąki jest jedyny w swoim rodzaju. Biała, kremowa, utrzymuje smak i zapach orzechów palmy kokosowej. Posiada białą, lekko kremową barwę oraz cechuje się kokosowym aromatem i smakiem. Powstaje w wyniku starcia kopry kokosa pozyskanej po wytłoczeniu oleju kokosowego. Mąka kokosowa nie zawiera dużej ilości węglowodanów, jest jednak bogata w błonnik. Pochłania wodę, więc w procesie wyrobu ciasta szybko zwiększa swoją objętość, co czyni ją niezwykle wydajną. Jednak specyficzny smak powoduje, że sprawdza się zdecydowanie lepiej w słodkich wypiekach. Mąka kokosowa nie zawiera glutenu.

Jeżeli zastąpisz 1/3 mąki pszennej mąką kokosową znacznie obniżysz poziom indeksu glikemicznego swojego dania. pozwoli obniżyć indeks glikemiczny potrawy. Sprawdza się także jako dodatek do owocowych i warzywnych koktajli oraz jako panierka do mięs i ryb.

Shopping cart
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping