Kasza jaglana
Kasza jaglana zawiera dużo łatwo przyswajalnego białka, a przy tym nie uczula, gdyż nie zawiera glutenu. Jest produktem lekkostrawnym. Zalecane jest zwiększone spożywanie kaszy jaglanej w okresie przeziębień, ponieważ zmniejsza stan zapalny błon śluzowych, a przez to redukuje katar. Ma dobry wpływ nie tylko na zdrowie, ale i na urodę, dzięki zawartości krzemionki wzmacnia włosy, skórę i paznokcie. Jest bogata w witaminy z grupy B, witaminę E, lecytynę oraz krzem, magnez, cynk i miedź. Kaszę jaglaną możemy przyrządzić według własnych preferencji na słodko lub na przykład na słono.
Wartości odżywcze – kasza jaglana:
w 100 g |
|
Energia |
1598 kJ/ 367 kcal |
Tłuszcze |
2,9 g |
kwasy nasycone |
0,8 g |
Węglowodany w tym cukry |
71,6 g 0,1 g |
Białko |
11,3 g |
Błonnik |
3,2 g |
Sól |
0,01 g |
Produkt może zawierać : gluten, orzechy, sezam, produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz także inne nasze produkty z kategorii: Kasze
Odwiedź nas na Facebooku.