Pomarańcze w syropie z cynamonem Spichlerz

14,37 

Pomarańcze w syropie z cynamonem najlepiej dodać do ciepłej herbaty, w ilości odpowiadającej indywidualnym preferencjom.

Doskonale sprawdzą się także jako dodatek do ciast.

Latem natomiast można dodawać go do lemoniady i lodowych deserów.

Na stanie

Pomarańcze w syropie z cynamonem Spichlerz

Pomarańcze w syropie z cynamonem najlepiej dodać do ciepłej herbaty, w ilości odpowiadającej indywidualnym preferencjom.

Doskonale sprawdzą się także jako dodatek do ciast.

Latem natomiast można dodawać go do lemoniady i lodowych deserów.

Waga produktu: 260 g

Pomarańcze należą do owoców cytrusowych. Wśród nich wyróżnia się sześć gatunków, które w przeszłości stanowiły bazę do mutacji genetycznych. Na ich drodze powstały znane nam dzisiaj klementynki, pomelo oraz kumkwaty. Ze względu na to, że do swojego wzrostu wymagają dużego nasłonecznienia oraz wysokiego nawodnienia, wszystkie gatunki pomarańczy uprawiane są w klimacie tropikalnym oraz subtropikalnym. Wśród czołowych producentów owoców znajdują się m.in. Hiszpania, Afryka Południowa, Stany Zjednoczone również Egipt.

Pomarańcze zbiera się z drzew dopiero w momencie uzyskania przez nie pełnej dojrzałości – nie dojrzewają one podczas transportu. Na tle innych owoców wyróżniają się swoim zapachem – częściowo dzięki obecności flawonoidów i związków fenolowych. Owoce spożywa się najczęściej świeże lub przetworzone pod postacią soku.

Cynamon to przyprawa, która ma wiele właściwości leczniczych – to sprawdzony środek na odchudzanie, cellulit również trądzik. Pomoże także w okresie przeziębienia i przy dolegliwościach żołądkowych. Właściwości zdrowotne cynamonu były wykorzystywane od wieków. Najpierw w Azji (głównie Indiach i Chinach), a potem już prawie na całym świecie. Cynamon podawano jako lekarstwo na poprawę krążenia, stosowano w higienie jamy ustnej, podczas problemów trawiennych, w bólach mięśniowych, a także menstruacyjnych. Był ratunkiem dla przeziębionych. Naukowcy z Pakistanu na podstawie przeprowadzonych badań wysnuli wniosek, że cynamon podawany diabetykom zmniejszałby możliwość rozwoju choroby i minimalizował rozwój powikłań sercowo-naczyniowych.

Składniki:

  • pomarańcze 43%,
  • cynamon, woda,
  • cukier.

Wartości Odżywcze na 100g: 

  • Wartość Energetyczna 537kJ/127kcal
  • Tłuszcz 0,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,02 g
  • Węglowodany 31,3 g w tym cukry 29,0 g
  • Błonnik 0,9 g,
  • Białko 0,35 g,
  • Sól 0,0062 g

– Nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów.

– Produkt pasteryzowany.

– Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, a po otwarciu w lodówce.

Produkt 100% naturalny.

Producent: MM SKOĆ Marek Skoć, 31-752 Kraków ul. Blokowa 2

Dlaczego warto wybrać produkty Spichlerz:

  • nie zawierają sztucznych barwników 
  • są wykonane według własnej receptury
  • nie zawierają konserwantów
  • są w 100% naturalne
  • mają starannie dobrane owoce
  • mają prosty skład

Zobacz także inne nasze produkty z kategorii: Przetwory 

Odwiedź nas na Facebooku.

 

Shopping cart0
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping