Pieczone jabłka z miodem i czekoladą

Składniki:

  • 4 jabłka
  • 3 łyżeczki miodu
  • 8 kostek lekko gorzkiej czekolady
  • 1,5 łyżeczki masła
  • 1 łyżeczka kakao
  • 2 łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180⁰C.
  2. Umyj dokładnie jabłka, przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne.
  3. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, a następnie połóż przygotowane jabłka.
  4. Każdą połówkę wypełnij odrobiną masła i dodaj miód. Na każdej połówce połóż kostkę czekolady i posyp szczyptą cynamonu.
  5. Blaszkę z przygotowanymi jabłkami nakryj folią aluminiową i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz 20 minut. Jeżeli po upływie tego czasu jabłka nie są wystarczająco miękkie, piecz je przez kilka dodatkowych minut.
  6. Gotowe, upieczone jabłka posyp kakao.
Shopping cart
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping