Składniki:
- 4 jabłka
- 3 łyżeczki miodu
- 8 kostek lekko gorzkiej czekolady
- 1,5 łyżeczki masła
- 1 łyżeczka kakao
- 2 łyżeczki cynamonu
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 180⁰C.
- Umyj dokładnie jabłka, przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne.
- Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, a następnie połóż przygotowane jabłka.
- Każdą połówkę wypełnij odrobiną masła i dodaj miód. Na każdej połówce połóż kostkę czekolady i posyp szczyptą cynamonu.
- Blaszkę z przygotowanymi jabłkami nakryj folią aluminiową i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz 20 minut. Jeżeli po upływie tego czasu jabłka nie są wystarczająco miękkie, piecz je przez kilka dodatkowych minut.
- Gotowe, upieczone jabłka posyp kakao.