Składniki
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 1 ½ szklanki mąki
- 3 łyżki oleju
- ¼ szklanki wody
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- Szczypta cynamonu
- Szczypta soli
- 2 łyżki tłuszczu do smażenia
Nadzienie:
- 4 banany
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 2 łyżki miodu wielokwiatowego Ecotrendy
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 2 łyżeczki masła
Przygotowanie:
- W naczyniu wymieszaj jaja z cukrem, następnie dodaj mleko, wodę, olej, cynamon, szczyptę soli oraz mąkę. Całość zmiksuj, a następnie na posmarowanej tłuszczem patelni usmaż naleśniki.
- Obrane banany pokrój w plastry. W małym garnku rozpuść miód, dodaj mleko kokosowe i doprowadź całość do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień, a gdy płyn lekko zgęstnieje, dodaj pokrojone banany i duś jeszcze przez chwilę.
- Na naleśniki połóż banany i zwiń w rulony. Naczynie żaroodporne posmaruj odrobiną masła i ułóż w nim naleśniki i posyp resztą masła. Następnie przykryj naczynie i piecz naleśniki w piekarniku w temperaturze 160°C przez około 9-10 minut. Gotowe naleśniki podawaj z przygotowanym sosem, a następnie udekoruj listkami mięty.