Naleśniki z bananami

Składniki

  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 1 ½ szklanki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • ¼ szklanki wody
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • Szczypta cynamonu
  • Szczypta soli
  • 2 łyżki tłuszczu do smażenia

Nadzienie:

Przygotowanie:

  1. W naczyniu wymieszaj jaja z cukrem, następnie dodaj mleko, wodę, olej, cynamon, szczyptę soli oraz mąkę. Całość zmiksuj, a następnie na posmarowanej tłuszczem patelni usmaż naleśniki.
  2. Obrane banany pokrój w plastry. W małym garnku rozpuść miód, dodaj mleko kokosowe i doprowadź całość do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień, a gdy płyn lekko zgęstnieje, dodaj pokrojone banany i duś jeszcze przez chwilę.
  3. Na naleśniki połóż banany i zwiń w rulony. Naczynie żaroodporne posmaruj odrobiną masła i ułóż w nim naleśniki i posyp resztą masła. Następnie przykryj naczynie i piecz naleśniki w piekarniku w temperaturze 160°C przez około 9-10 minut. Gotowe naleśniki podawaj z przygotowanym sosem, a następnie udekoruj listkami mięty.  
Polecamy
Shopping cart0
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping