Składniki:
- 10 podudzi z kurczaka
- 5 łyżek miodu
- 3 łyżeczki musztardy chrzanowej
- 3 łyżeczki musztardy francuskiej
- 4 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- papryka słodka
- curry
- pieprz ziołowy
- oregano
- sól
Dodatkowo:
- masło (do wysmarowania naczynia żaroodpornego)
Sposób przygotowania:
- Przygotuj marynatę: do przypraw dodaj rozgnieciony czosnek, miód, musztardę i olej.
- Udka oczyść, umyj i osusz i włóż do marynaty na ok. 3- 4 godziny.
- Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż udka i zalej marynatą.
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 190⁰C i piecz przez 1 godzinę.
Sprawdź inne nasze Przepisy
Odwiedź nas na Facebooku.