Miodowo-musztardowe udka z kurczaka

Składniki:

  • 10 podudzi z kurczaka
  • 5 łyżek miodu
  • 3 łyżeczki musztardy chrzanowej
  • 3 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • papryka słodka
  • curry
  • pieprz ziołowy
  • oregano
  • sól

Dodatkowo:

  • masło (do wysmarowania naczynia żaroodpornego)

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj marynatę: do przypraw dodaj rozgnieciony czosnek, miód, musztardę i olej.
  2. Udka oczyść, umyj i osusz i włóż do marynaty na ok. 3- 4 godziny.
  3. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż udka i zalej marynatą.
  4. Rozgrzej piekarnik do temperatury 190⁰C i piecz przez 1 godzinę.

Sprawdź inne nasze Przepisy

Odwiedź nas na Facebooku.

Polecamy
Shopping cart
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping