Oliwa z oliwek Don Kichot 0.3 extra virgin 500ml

31,47 

Oliwa z oliwek Don Kichot 0.3 extra virgin 500ml. García de la Cruz ma swoje gaje oliwne położone u podnóża Montes de Toledo

Brak w magazynie

Oliwa z oliwek Don Kichot 0.3 extra virgin 500ml

Garcia de la Cruz Don Kichot – Extra Virgin (EVOO) 0,3%

  • produkowana w Hiszpanii w prowincji Toledo
  • bardzo niska kwasowość tylko 0,3%
  • najlepiej spożywać bez podgrzewania
  • tłoczona na zimno
  • należy przechowywać w chłodnym miejscu i po przelaniu do butelki w miejscu zacienionym,

García de la Cruz ma swoje gaje oliwne położone u podnóża Montes de Toledo. Ta osobliwa lokalizacja zapewnia szczególnie optymalne warunki klimatyczne, które w połączeniu z właściwościami gleby pozwalają na uzyskanie oliwy doskonałej jakości. Cornicabra, Picual, Arbequina i Hojiblanca to najbardziej reprezentatywne odmiany firmowych gajów oliwnych. Rolnictwo ekologiczne stanowi większość produkcji. Oliwki dojrzewają w powietrzu wolnym od pestycydów i herbicydów. Ponadto Garcia de la Cruz  zobowiązuje się do minimalnej uprawy, która pozwala na zachowanie flory i fauny gleby.

Opis: Oliwa z oliwek Don Kichot 0.3 extra virgin 500ml

Oliwa z Oliwek GDLC Extra Virgin (EVOO) to oliwa z oliwek, której kwasowość  to zaledwie 0,3%

Oliwa z oliwek Extra Virgin (EVOO) to oliwa o bardzo niskiej kwasowości, idealna do wszystkich  potrzeb kulinarnych.  Proces ekstrakcji oliwy odbywa się tego samego dnia co zbiór oliwek, w bardzo niskich temperaturach, aby zachować wszystkie dobre właściwości owoców i bardzo niską kwasowość

Najwyższej jakości oliwa Extra Virgin  pochodząca z plantacji w Madridejos na północy La Manchy – prowincja Toledo.

Produkowana z odmian : PICUAL, CORNICABRA , ARBEQUINA

Oliwa o świeżym bardzo intensywnym zapachu świeżo ściętej trawy, dojrzałych cytryn . Charakteryzująca się dobrze zbalansowaną gorzkością i pikantnością na średnio-niskim poziomie na finiszu z posmakiem cynamonu i słodkich migdałów

Jak przechowywać oliwę z oliwek

Świeża oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia zapewnia wspaniały smak i legendarne korzyści zdrowotne. Aby oliwa z oliwek zachowała optymalną świeżość i smak unikaj ciepła, światła i powietrza

Kiedy oliwa z oliwek jest wystawiona na działanie ciepła, światła i powietrza, cenne składniki odżywcze zawarte w oliwie zaczynają się utleniać i traci ona swój owocowy smak. Kupując oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, szukaj tych zapakowanych w nieprzezroczyste lub przyciemniane szkło albo w metalową puszkę. Nie przechowuj oliwy z oliwek w plastikowych pojemnikach, ponieważ może ona wypłukiwać z plastiku szkodliwe substancje.

Nie przechowuj oliwy z oliwek zbyt długo

Oliwa z oliwek powinna być spożyta w ciągu dwóch lat od tłoczenia. Po dłuższym czasie smak się pogarsza, a składniki odżywcze ulegają degradacji

Shopping cart0
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping