Morele – wartości odżywcze w 100 g
w 100 g |
|
Energia |
1009 kJ/241 kcal |
Tłuszcze |
0,5 g |
kwasy nasycone |
0,2 g |
Węglowodany w tym cukry |
62,6 g 40 g |
Białko |
3,4 g |
Błonnik |
7,3 g |
Sól |
0 g |
Zastosowanie
Morela suszona to smaczna przekąska o delikatnym słodkim smaku. Świetnie smakują w połączeniu z musli czy płatkami, zalane wodą lub mlekiem. Mogą być dodatkiem do ciast i deserów.
Zamiast cukierka warto sięgnąć po suszone morele. Są znakomitym zamiennikiem słodyczy.
Składniki: morele, substancja konserwująca.
Produkt może zawierać : gluten, orzechy, sezam, produkty pochodne, dwutlenek siarki. Produkt nie stosować przez osoby uczulone.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.