Właściwości miodu wielokwiatowego
Najważniejsze właściwości miodu wielokwiatowego to działanie przeciwbakteryjne, przeciwalergiczne oraz hepatoprotekcyjne. Należy pamiętać, że jest to produkt zdrowy oraz naturalny, dlatego stosowany w umiarze, może zostać włączony do diety wielu osób, w tym dzieci. Miód wielokwiatowy najczęściej znajduje zastosowanie w stanach obniżonej odporności, ponieważ świetnie sprawdza się na kaszel oraz na przeziębienie. Dzieje się to ze względu na jego właściwości. To produkt, który kompleksowo wspiera działanie najważniejszych układów naszego organizmu: pokarmowego, krążenia, oddechowego, immunologicznego oraz oczywiście mózgu
Miód wielokwiatowy polecany jest w przypadku:
- osób cierpiących na alergię na pyłki kwiatów (w celu odczulenia, należy jednak wykonać próbę alergiczną),
- osłabienia organizmu,
- anemii oraz przemęczenia,
- problemów skórnych lub wypadaniu włosów.
Miód wielokwiatowy wykazuje działanie:
- wzmacniające,
- upiększające,
- odżywcze.
Składniki:
miód pszczeli nektarowy wielokwiatowy
Wartości odżywcze na 100g produktu:
- Wartości energetyczne: 1418 kJ / 333 kcal
- tłuszcz – 0,0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g),
- węglowodany 83g (w tym cukry 76 g),
- błonnik 0,0 g,
- białko – 0,4 g,
- sól – 0,0 g
Nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów. Produkt pasteryzowany.
Przechowywać w temperaturze pokojowej i zacienionym miejscu, a po otwarciu w lodówce.
Produkt 100% naturalny.
Produkt Polski
Producent: MM SKOĆ Marek Skoć, 31-752 Kraków ul. Blokowa 2
Zobacz także inne nasze produkty z kategorii: Miody