Grelia Oliwa GDLC 3L Organic

129,00 

Oliwa z oliwek Extra Virgin (EVOO) Organic to oliwa o bardzo niskiej kwasowości, idealna do wszystkich  potrzeb kulinarnych.  Proces ekstrakcji oliwy odbywa się tego samego dnia co zbiór oliwek, w bardzo niskich temperaturach, aby zachować wszystkie dobre właściwości owoców i bardzo niską kwasowość

Najwyższej jakości oliwa Extra Virgin  pochodząca z plantacji w Madridejos na północy La Manchy – prowincja Toledo.

Produkowana z odmian : PICUAL, CORNICABRA I ARBEQUINA

Oliwa o świeżym bardzo intensywnym zapachu świeżo ściętej trawy, dojrzałych cytryn i bananów. Charakteryzująca się średnią, przyjemną pikantnością na finiszu z posmakiem cynamonu i słodkich migdałów.

Na stanie

Grelia Oliwa GDLC 3L Organic

Oliwa Garcia de la Cruz Extra Virgin Organic 3L to oliwa z oliwek, której kwasowość nie przekracza 0,8%. Kwasowość jest jednym z głównych kryteriów jakości oliwy z oliwek, a im niższa kwasowość, tym wyższa jakość.

Ten produkt ma szczególnie niską kwasowość zaledwie 0,2%

Grelia Oliwa GDLC 3L Organic Extra Virgin 0,2%

  • produkowana w Hiszpanii w prowincji Toledo
  • bardzo niska kwasowość tylko 0,2%
  • najlepiej spożywać bez podgrzewania
  • tłoczona na zimno
  • należy przechowywać w chłodnym miejscu i po przelaniu do butelki w miejscu zacienionym,

Oliwa z oliwek Extra Virgin (EVOO) Organic to oliwa o bardzo niskiej kwasowości, idealna do wszystkich  potrzeb kulinarnych.  Proces ekstrakcji oliwy odbywa się tego samego dnia co zbiór oliwek, w bardzo niskich temperaturach, aby zachować wszystkie dobre właściwości owoców i bardzo niską kwasowość.

Najwyższej jakości oliwa Extra Virgin  pochodząca z plantacji w Madridejos na północy La Manchy – prowincja Toledo.

Produkowana z odmian : PICUAL, CORNICABRA I ARBEQUINA

Oliwa o świeżym bardzo intensywnym zapachu świeżo ściętej trawy, dojrzałych cytryn i bananów. Charakteryzująca się średnią, przyjemną pikantnością na finiszu z posmakiem cynamonu i słodkich migdałów.

Co oznacza skrót EVOO (Extra Virgin Olive Oil)?

Oliwa klasyfikuje się jako EVOO (Extra Virgin Olive Oil), gdy sie ją pozyska podczas pierwszego tłoczenia oliwek. Zwykła oliwę z oliwek wytwarza się z mieszanki przetworzonych olejów. Oznacza to, że jedną z kluczowych różnic między EVOO a zwykłą oliwą z oliwek jest brak przetworzonych chemikaliów. W klasyfikacji oliwy z oliwek EVOO reprezentuje absolutnie najwyższą jakość oliwy z oliwek. Oliwa oznaczona jako EVOO to produkt na najwyższym poziomie.

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia musi być wolna od jakichkolwiek zmian w kolorze, smaku, składnikach odżywczych lub witaminach. EVOO powstaje, gdy oliwki są miażdżone na miazgę przy użyciu siły, a nie ciepła lub chemikaliów, jak przy produkcji innych oliw z oliwek. Gdy miazga utworzy pastę, jest zgniatana, aby uwolnić płyn z miąższu, składający się z oleju, wody i pozostałości oliwki.

Płyn ten następnie umieszcza się w wirówce, która oddziela oliwę od reszty materiału z oliwek. Czysty, aromatyczny olej jest następnie filtrowany i butelkowany jako oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa z Oliwek Extra Virgin (EVOO) to oliwa z oliwek, której kwasowość nie przekracza 0,8%.

Kwasowość oliwy z oliwek SITIA Premium Gold wynosi 0,2% co oznacza najwyższą jakość produktu.

Proces ekstrakcji oliwy odbywa się w tym samym dniu co zbiór oliwek, w niskich temperaturach, w celu zachowania wszystkich cennych właściwości i bardzo niskiej kwasowości. Ten produkt ma szczególnie niską kwasowość, bo zaledwie 0,2%.

Oliwa z oliwek SITIA Premium Gold 0,2% to bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, a zwłaszcza omega-3, omega-9, witaminy E i polifenoli.

Jakie właściwości zdrowotne wykazuje oliwa z oliwek?

Przede wszystkim reguluje poziom cholesterolu, zapobiega chorobom układu krążenia, a także obniża ryzyko powstawania chorób nowotworowych.

Zobacz także inne nasze produkty z kategorii: Oliwa Hiszpańska 

Shopping cart
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping