Chleb z mąk bezglutenowych – mieszanka do wypieku

8,47 

W ecotrendy.pl dbamy o to, by każdy produkt był naturalny i wyjątkowo smaczny. Nasza oferta obejmuje m.in. różnorodne mieszanki piekarnicze, dzięki którym upieczesz pyszny i pachnący chleb w swojej kuchni. Jedną z takich mieszanek jest mieszanka na chleb wykonana na bazie mąk bezglutenowych. Dedykowany jest osobom, które unikają glutenu w codziennej diecie. Produkt nie zawiera aromatów, barwników, konserwantów oraz substancji spulchniających.

Na stanie

Chleb z mąk bezglutenowych – mieszanka do wypieku

Chleb z mąk bezglutenowych – mieszanka do wypieku. Sposób pieczenia: Chleb możesz piec jedynie w piekarniku.

Zapach świeżego chleba o poranku – to najlepszy aromat jaki można sobie wyobrazić. Niestety składy sklepowych wypieków dają dużo do życzenia. A jeśli już znajdziemy chleb z prawdziwym składem jego cena zazwyczaj bywa zaporowa. Dlatego my wybieramy przygotowanie własnego chleba i Ty też musisz spróbować! Wyrób domowego chleba jest prostszy niż Ci się wydaje, a to właśnie dzięki gotowym mieszanką.

Kupując mieszankę do pieczenia chleba ułatwisz sobie życie. Nie musisz myśleć o tym jakich składników użyć, ponieważ większość mieszanek wymaga tylko dolania wody i dodania drożdży, a jeżeli jesteś ambitny możesz poeksperymentować również z zakwasami piekarniczymi.

Czy chcesz podać chrupiący i świeży chleb? Idealne trafiłeś. Z odpowiednią mieszanką zrobisz to szybko i łatwo. Załóż fartuch – i do dzieła, zobacz jakie to proste!

Masa netto: 500g

Skład mieszanki: skrobia kukurydziana, mąka gryczana, mąka ryżowa, sól, cukier, suchy kwas żytni

Przechowywać w temperaturze pokojowej i suchym miejscu.

W jaki sposób upiec chleb z mąk bezglutenowych? Przeczytaj jakie to proste:

  1. Wsyp opakowanie mieszanki do wypieku (500g) do miski i wlej 300 ml wody w temp. pokojowej. Do wody dodaj wcześniej 15g świeżych drożdży lub 6g drożdży instant. Rozpuść je w wodzie mieszając a następnie odstaw na kilka minut przed dodaniem do mieszanki. Dodaj 3 łyżki oleju, następnie wyrób ciasto.
  2. Całość wymieszaj za pomocą miksera na wolnych obrotach do połączenia się składników. Następnie zwiększ obroty, by uzyskać jednolitą konsystencję ciasta. Możesz równie dobrze wymieszać i wyrobić ciasto ręcznie.
  3. Wyjmij ciasto z miski, uformuj pożądany kształt i włóż do formy posmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie przykryj ściereczką i pozostaw do wyrastania w ciepłym miejscu na 45 minut.
  4. Rozgrzej piekarnik do temperatury 210⁰ C i piecz przygotowany chleb przez 40-45 minut. Aby zapewnić odpowiednią wilgotność podczas pieczenia należy wstawić do piekarnika naczynie żaroodporne z gorącą wodą.
  5. Po wyjęciu z piekarnika wyjmij chleb z formy i połóż go odwracając wierzchnią (chrupiącą) warstwą do dołu na drewnianej desce do krojenia aż do wystygnięcia. Taki sposób studzenia chleba powoduje, że zachowamy chrupiącą skórkę.

Wyprodukowano w zakładzie, w którym stosowane są: mleko w proszku, jaja w proszku, sezam, soja, orzechy, gluten.

Zobacz także inne nasze produkty z kategorii: Mieszanki chlebowe 

Odwiedź nas na Facebooku.

Shopping cart
Brak produktów w koszyku!
Continue shopping